Fredag städedag. Detta innebar att jag dammsugade medan Ingegärd dammade och stä-dada toaletten. Jobbade sedan med bilder från SPF:s månadsmöte under torsda gen samt lade upp dem på föreningens hemsida. Sedan litet friidrott från VM i Doha. På kväl- len hade ingegärd tagit fram en bit oxfilé och till detta ett gott vin som inhandlats under veckan på bolaget. Vi njöt verkligen av denna måltid och så småningom samlade vi ihop oss och diskade. Sedan var det dags att se på Diggiloo på TV. Verkligen bra musikalartister som man aldrig hört talas om. Det blev en timme som gick som tåget.
Lördag samma tråkiga väder med blåst och regn. Blev litet datatid och sedan framför TV:n. Man kanske skulle börjat att läsa en bok men lusten infann sig inte. På kvällen TV från Doha. Tur att det finns något att se på. Till middag lammstek och åter ett gott vin. Söndag samma trista väder. Tog en tur på motionsbandet. Har inte gjort detta på mer än en månad men nu är såret läkt på benet och jag känner mig förövrigt någorlunda i form. Visst tog det emot lite men det gäller att delvis försöka hålla sig igång trots diverse krämpor. Det finns de som har det värre. Ingegärd uppe på hembygds- gården en stund under eftermiddagen. Passade själv på att se en film. Framåt kvällningen fot- boll. Det var AFC Eskilstuna mot MFF. Till slut en bortaseger med 0 - 1. Åter en trepo- ängar för Di Blåe. Senare på kvällen åter friidrott och nu var det Angelica Bengtsson som stod för en bedrift. Efter att brutit staven på 4.80 i tredje hoppet fick hon ytterligare en chans med lånad stav. Hon lyckades! Personligt och svenskt rekord för stavhopp för damer. Detta var verkligen en bedrift som man kommer att minnas. Många bra andra prestationer un- der kvällen och så gick det mot läggdags.
Måndag regn och rusk. Tog åter en timme på bandet innan det var dags att bege sig till Tomelilla för att handla. K
vällen en nagelbitare på TV. Diskus från Doha. En mycket jämn final där till slut Daniel Ståhl stod som segrare. Det var en mycket lycklig svensk som vi- sade att han verkligen var värd sin guldmedalj.
Tisdag dags att packa ned bildspelsutrustningen. Efter middag dags att bege sig till Brösarp och församlingshemmet för att visa litet bilder. Medan jag satte upp utrust- ningen passerade vår käre präst lokalen flera gånger. Han verkar mycket världsvan och belevad och tillika väluppfostrad. Detta märktes dock ej då han inte besvärade oss närvarande med en blick och inte ens kunde hälsa med ett enkelt "Hej". Tvi vale för så- dana präster. Har aldrig träffat på någon sådan individ tidigare. På kvällen åter en rysare med Duplantis i stav. Detta var också en nagelbitare och till slut stod han som silvermedaljör. Man får betänka att han bara är nitton år gammal.
Onsdag fint väder. Först upp på hembygdsgården och klippte där gräset. Sedan hem och gjorde lika dant hemma. Sedan hjälpte Ingegärd mig att klippa ned bland annat höst astrarna som nu var utblommade. Efter mddag fortsatte jag med att ta bort pelar- goniorna på altanen. Samt tömma jorden i rabatterna. Nu börjar man skönja ett slut på höstarbetet i trädgården. På kvällen blev det slötittande på TV. Orken tröt.
Torsdag ute i trädgården en stund. Tog bort de sista krukorna på altanen och körde ned jorden i trädgården. Nu återstår bara trädgårdsmöblerna, pergolataket samt pal- men att tas in på verandan. Kanske klipper jag lavendeln i rabatten i helgen. Får se hur vädret och orken är. I alla fall körde vi sedan till Tomelilla för att handla inför helgen. Plockade fram en bild från 2009 då vi reste en tur på Fransk-Tyska vinvägar. Det var Lennart som körde och idag finns varken han eller "Kylle" här i livet. Det kan bli så ib- land och det kanske inte är rättvist. På kvällen till Ystad och fotoklubben. Det var min tur att stå för programmet. Visade bilder från min och Ingegärds resa till Irland i år. Det blev tydligen uppskattat för ingen avvek om man säger så.
Så var åter en vecka tillända och hösten har verkligen kommit till Österlen. Ligger bra till med trädgården. Ha nu en skön helg och ta vara på varandra. Som sagt man vet inte........
Åter Foto o Text
Åter Toppen
Åter Foto o Text