Fredag inget särskilt. Tog det lugnt och ansåg att det inte behövdes göras något särs- kilt utan bara stånka och pusta i värmen. På kvällen sattes det fyr i grillen för litet god mat och till detta god dryck.
Lördag var Ingegärd uppe på hembygdsgården. Det var sista helgen som det var öppet. Var själv hemma och vilade. Har tagit färdigt både antibiotika- och kortisonku- rerna. Grillade litet på kvällen opch sedan TV.
Söndag dags att bege sig upp till hembygdsgården. Nu var det Ingegärd och jag som svarade för öppethållandet. Det har blivit några helger som vi tillbringat här uppe. Ro- ligt när det kommer folk men tråkigt när inga kommer. Hade några par som jag guidade runt denna dagen så tiden gick fort. Framåt kvällningen fotboll och så var snart denna helgen till ända.
Måndag gräsklippardags. Först uppe på hembygdsgården och sedan här hemma. Där- efter fortsatte jag att klippa hasselnötshäckens grenar som stack ut från grannens häck. Malde ner dessa för att spridas nere i hörnan av trädgården. Det gäller att ta litet i sänder. Tyvärr tryter orken nu för tiden.
Tisdag dags att bege sig upp på hembygdsgården. Det var en grupp pensionärer från Ystad som skulle guidas. De var mycket intresserade så det gick bra. Ingar tog bo- ningshuset och själv guidade jag i vagns hallen och borstmuséet. Således förflöt förmiddagen med snabba ryck. På eftermiddag nere på Nova för att få stygnen tagna på smalbenet. Allt såg bra ut och hemma igen låg ett brev från region Skåne där de skrev att det borttagna märket var en ofarlig typ av hudcancer. Således kunde jag känna mig trygg och vänta på nästa kallelse till hudkliniken. Inget trädgårdsarbete denna dag. Regn och solsken om vart annat. Det börjar lida mot höst och det är snart tid att städa trädgården.
Onsdag var det tid för Ingegärd att baka litet. Passade på att fixa med litet bilder under tiden. På kvällen medlemsmöte i hembygdsföreningen. Ett tiotalet medlemmar hade mött upp. Några satte borstar och några förberedde deltagandet i St Annas hem- bygdsdag i Åhus och några bara umgicks.
Torsdag en tur till Tomelilla för att handla. På kvällen dags för fotoklubben. Missade första mötet men nu var det dags att bege sig till Ystad. Lika trevligt som vanlig.
Om man summerar veckans stora händelser så är det Brexit i England som spökar. Ingen vet hur detta kommer att sluta men politikerna där som här är oense om det mesta. Här hemma käbblar de om friår, skattesänkningar i glesbygen med mera i stäl- let för att lösa problemen med dödsskjutningar och sprängningar. Här på Österlen stjäls det elcycklar, äldrerån och förstörelse av bilar. Varje dag något nytt. Vore bättre att regeringen tog tag i brottsligheten i stället för andra trivaliteter som att gräla om vem som är bäst. De sittande har lätt för att tala om hur dåliga de andra är i stället för att ta tag i de stora problemen. Att man skjuter varandra till döds tycks inte bekymra dem utan det gäller bara att hålla sig längst fram vid köttgrytan. Snart liknar vårt fosterland Beirut med skottlossningar och sprängningar på våra gator. Nej då talar man om knarkning i Danderyd som om detta var orsaken till allt ont i Sverige. Det är att sila mygg och svälja elefanter. Kanske dags för ett Dackeuppror eller Dalauppror för att få vissa personer att vakna och inte leva i sin lila drömvärld. Våra fäder roterar nog i sina gravar om de visste hur det ser ut i dag. Upp till kamp hur det nu ska gå till. Tänker på det gamla talesättet: Använd kondom. Det föds en politiker varje dag.
Så var åter en vecka gången och hösten har så smått börja anlända. Tretton grader på morgonen och svalare hela dagen. Detta gör att man andas betydligt lättare. Så ta nu vara på varandra och njut av sensommaren.
Åter Foto o Text
Åter Toppen
Åter Foto o Text