Fredag blev det ingen städning eftersom detta gjordes under onsdagen. Istället blev det först en tur på bandet och sedan ut i trädgården. Dags att rensa litet i rabatterna och kunde då konstatera att det var mycket torrt i marken och att ett regn hade varit välbe- hövligt. Sedan var det dags för litet vila inför kvällens begivenhet. Det var Byalagets årli- ga sommarfest. Det vill säga grillad gris. Nära 150 medlemmar mötte upp med bord och stolar samt dricka inför aftonens välgrillade gris. Fast det var stor fest med artister i grannbyn var manfallet inte stort bland onslundaborna utan man mötte upp bra. Alla lät sig väl smaka och många stannade kvar länge efter det att lotterierna var dragna. Gick själva hem strax innan tio då det började bli litet kyligt och rått i luften. Således förflöt kvällen under muntra stämmor.
Lördag fint väder. Frukost och sedan en tur på bandet. Därefter var det dags att börja jobba med gårdagskvällens bilder. Det var några stycken som skulle gås igenom och justeras innan man kunde lägga upp dem på byalagets hemsida. Var även ute och tog litet bilder på fjärilsbuskarna där det var gott om fjärilar. På eftermiddagen ett efterläng- tat regn men sedan klarnade det upp igen. Passade på att grilla var sin entrecote innan åskan och regnet bröt ut igen. Sedan förflöt kvällen lugnt.
Söndag fint väder. Åter en tur på bandet och sedan litet arbete igen med byalagets hem- sida. Började även arbeta på min egen sida. Man är aldrig sysslolös även om man är pensionär. Satt och funderade litet över veckans "stora" händelse med rättegången i Stockholm med rapparen och hans livvakt. Till och med Trumph hade lagt sig i det och det visar än en gång hur stor "statsman" han är. Undras vem som är fåraherde på det stället. Gisslanförhandlare med flera var tydligen inblandet i pereferin. Ibland undrar man och får då besannat varför världen ser ut som den gör. Det är pinsamt hur det twittras från en del personer. De borde leva efter: "tyst min mun så får du socker". Tala är silver men ....
Måndag skulle Ingegärd vara i Simrishamn på lasarettet för "kontrollbesiktning". Kör- de sedan direkt till Tomelilla för att handla på ICA och apoteket. Sedan hemåt och tog det litet lugnt resten av dagen. (Om man bortser för litet tid framför datorn.) På efter- middagen var Ingar Möller här med litet gamla bilder från byn. Vi gick igenom dessa och sedan var det upp till mig att skanna in dem. På kvällen Lotta på Liseberg.
Tisdag skannades Ingars bilder in i högupplöst Tiff-format. detta tog sin lilla stund. På kvällen Sanna på Skansen. En aftonsbladsreporter har retat upp sig på att på Skansen sitter man och läser i vishäftet. Vad gör man på Liseberg? Där har man storbildsskärm så alla kan se när bilden ligger på dem och då tar alla TÖNTARNA tillfället i akt och vin- kar som besatta. Är detta trevligare att se. Vi skapar lagar om att folk inte vill bli fotog- raferade men tydligen stämmer inte detta då man ser bilderna från Liseberg. Nu har visserligen Skansen skaffat skärmar där texten spelas upp men Gud bevare oss för Lisebergsmodellen. Det är rätt påfrestande att se dessa vinkande och grimaserande individer. Att sedan halva timmen på Liseberg går åt till reklam tycks vissa kritiker in- get emot. Att även reklamen ör TÖNTIG gör inte saken bättre.
Onsdag uppe på hembygdsgården och klippte gräset. På kvällen medlemskväll då man bland annat tog ned midsommarstången och sopade trottoarerna med mera. Sedan gemensam fika som föreningen bjöd på.
Torsdag en tur till Kristianstad med bensåret. Ska få remiss till kirugen för borttagande av såret. Det var en lättare form av hudcancer. Hem igen och sedan till Tomelilla för att handla. Tog det lugnt resten av dagen
Fredag igen och så har åter en vecka förlupet. Skippade städningen och tog det lugnt. Man ska inte förta sig som drängen sa. Hoppas att vädret blir skapligt så att Ni alla får en skön helg med kanske litet grillning och annat gott. Ha det skönt och bra!!!!
Åter Foto o Text
Åter Toppen
Åter Foto o Text