Fredag frukost med Mårten och Tova innan de skulle bege sig hemåt mot Göteborg och Torslanda. Hann precis äta när larmet på hembygdsgården utlöstes så Ingegärd och Mårten begav sig dit upp. Tova stannade här hemma medan jag själv hade en tid att passa på Novakliniken. Hemma igen hade Mårten och Tova givet sig av. Vad som utlöst larmet på hembygdsgården är det ingen som vet. Kanske en större fjäril som vimsat förbi en av detektorerna eller något annat som rört sig. Vi får nog inte reda på detta. Resten av dagen förflöt lugnt och framåt eftermiddagen lät Mårten meddela att de åter var hemma. Grillade på kvällen.
Lördag någorlunda väder. Tog det lugnt och jobbade litet med hemsidor samt fortsatte att läsa på en bok. Lite slötittande på TV och innan dess grillade vi lammkotletter. Sma- kade som vanligt jättegott.
Vaknade på söndagsmorgonen med regnet smattrande på rutorna. Det var välbehövligt efter den höga värmen vi haft under veckan. När man ser mot öster möter blicken något som man inte sett på tiotalet år. En fotbollsplan som är gulbrun av torka. Undras om den någonsin kan repa sig och om den gör detta blir den full av maskrosor eftersom den inte blev klippt innan dessa blommade och fröade. Planen är som föreningen. På dekis. Att den fått förfalla på detta viset är en misskött rekrytering till verksamheten. Många har suttit i styrelsen men inget har skett. Det har bara trillat på och ingen har verkat bry sig. Var ute och tog några bilder på fjärilsbuskarna som nu blommar. Ett trastpar har satt bo i trädgården. De verkar inte precis rädda för oss så man komma dem rätt nära. Troligtvis har de bo i idegranshäcken. I alla fall roligt med litet fåglar. Hanen sjunger så grannt om kvällarna när den sitter på garagets taknock. På eftermiddagen fotboll på TV. Det var Ös- tersunds FK som mötte MFF. Trots mina sympatier för MFF gjorde Östersund en mycket bra match så det blev 0 - 0 trots att MFF hade en man mer på planen men motstånda- rmålvakten gjorde en fantastisk insats. Bra jobbat.
Måndag en tur på bandet liksom jag gjort lördag söndag. Sedan iväg till Tomelilla för att handla. Tog det lugnt resten av dagen. Tiden fördelades på datorn och en bok.
Tisdag frukost och sedan en bok. Har så nätt börjat läsa litet igen. Har några böcker som ej blivit öppnade men får se hur detta löser sig. Litet beroende på trädgården och hemsidor. Det senare var hembygdsföreningens. Lade upp litet bilder och text om ett amerikabesök i Onslunda. Texten stod Karin S för så det var bara att fixa ihop bilderna med texten.
Onsdag framför datorn hela dagen. Justerade sidor på min egen hemsida. Det tar ty- värr sin lilla tid att ändra på många sidor men det gick. Läste färdigt Tom Clancys ro- man så nu var det snart dags att plocka fram en ny bok. Ibland funderar man på hur våra kommunpolitiker fungerar. Läser man YA:s insändare är det samma avdankade politiker som upphäver sin stämma och alltid är det "motståndarna" som har och gör fel. Rätt rolig läsning om man inser hur tokigt det kan bli. Det vore trevligare att läsa vad de själva vill göra men så blir det aldrig. De vet själv bäst, vet mest och är vack- rast. Sedan undrar de varför inga vill bli politiker. Det är inte underligt. De som är intel- ligenta tar inte risken att hamna i dåligt sällskap. Politikerutförarnas släkte går i arv. De är det nya frälset här i Sverige och man kan undra hur det ska gå för oss vanliga dödliga.
Torsdag en tur på bandet och sedan en tur till Tomelilla för att handla. Grillade litet till middag och sedan var Ingegärd uppe på hembygdsgården under eftermiddagen. Satt själv en stund framför datorn och fixade med veckans hemsida.
Åter fredag och en ny helg i antågande. Hoppas att Ni får en trevlig helg då man har ut- lovat litet bättre väder med solsken och inga gråa moln på himlen. Vi är nu inne i sista sommarmånaden så håll tummarna att vi får fint väder månaden ut. Ha det bra!
Åter Foto o Text
Åter Toppen
Åter Foto o Text