Fredag hoppade vi städningen. Hade inte heller tid för bandet utan det var bara att efter frukost bege mig till Nova för att få lagt om benet. Läkaren slog en blick på såret och skulle skriva en remiss till hudkliniken eftersom det var ett år gammalt sår. Det är bra att de engagerar sig för en trots ens ålder. Kan inte klaga på sjukvården för min del. Hemma igen dags för litet trädgårdsarbete. Detta medan Ingegärd var uppe på hem- bygdsgården. Det var Mariann och hon som stod för öppethållandet denna dagen. På kvällen som vanligt litet TV.
Lördag var det vår tur att vara upp på gården. Det blev några guidningar för min del medan Ingegärd tog hand om försäljningen av borstar i Alma Trapps affär. Då det var en del som önskade guidning gick tiden fort. Det var en dam som var från Karlskrona och det visade sig att vi hade varit i samma trakter runt Färskesjön och hade några bekanta tillsammans. Efter stängningsdags var det tid att bege sig hemåt för att se de svenska damerna klara av bronsmatchen. Den var spännande och bra och helst detta då bronset gick till Sverige. Efter denna match var det dags för MFF att ta sig an Öreb- ro fotbollsklubb. Det blev hemmaseger vilket var väntat. Sedan fick det vara med fotbol- len. Slötittade resten av kvällen på diverse program på TV.
Söndag fridag. Trots detta blev det lite arbete med bildspel från Irland. Ligger efter med dessa men nu verkar det ta sig. Hann dock ta en tur på bandet dessförinnan. På efter- middagen dags för final hos damerna. Nu var det USA mot Nederländerna. Att USA skul- le vinna var det inga tvivel om men frågan var med hur mycket. Det blev bara 2 - 0 för USA. Det tog tid innan första målet kom men sedan blev det bara USA för hela slanten. Trots att de var litet övermodiga kan man bara beundra dem med deras kampvilja att vinna. Nu stod det i tidningarna att engelskorna tyckte att deras bronsmatch mot Sve- rige inte var något viktigt. Dåliga förlorare.
Måndag en tur på bandet och sedan tid framför datorn. Var sen ute och tog några bil- der på molnen och trädgården. Samma väder som vi hade för tio år sedan. Då var det också regn och rusk i början av juli. På eftermiddagen iväg till Tomelilla för att klippas båda två. Sedan till ICA för att handla. På kvällen Lotta på Liseberg. Fasiken vad hon har brått att prata. Man hör bara hälften av vad hon säger. Sedan allsång och en mas- sa personer som vinkar för glatta livet. Vi inför lagar om publisering men folk tycks ändock vilja vara med på bild. I synnerhet på TV. Programmet var inte en av de bättre.
Tisdag ned på bandet och sedan litet trädgårdsarbete. Rensade i slänten samt nere i trädgården. Eftermiddagen en liten tupplur innan det var dags med arbete framför datorn. På kvällen Allsång på Skansen.
Onsdag en tur på bandet. Sedan dags att klippa gräset på hembygdsföreningen. Där- efter tid att klippa gräsmattan hemma. Rensade även i slänten och tuktade en del väx- ter. Nu har lavendeln verkligen växt till sig och det är nu ett blått hav i det mesta av slänten. Ingegärd uppe på hembygdsgården och släppte in hantverkare från Helsing- borg som ska restaurera verandan på boningshuset. Det är finsnickeri som gäller och fönstren blir som nya när den gamla färgen är borta. Nykittade och målade i orginal- färg blir det så småningom.
Torsdag båda till Ulrika, tandhygienisten, i Tomelilla. Medan Ingegärd blev behandlad tog jag en tur till Bo Ohlssons. Inget behov av att handla något. Hämtade Ingegärd och sedan till ICA för att veckohandla. Hem igen för fika och sedan till slaktarn i Brösarp. Dags att fylla på förrådet för grillning. Hemma igen dags att fixa med belysningen i trädgården. På kvällen grillades fläskkotletter med en god fettrand. Lite vin och så var kvällen räddad.
Så åter fredag och en vecka har gott. Ta det lugnt inför helgen och ha det skönt!!!!!!!