På fredagen inträffade en liten olycka. En av resenärerna snubblade till och så var lårbenshalsen av. Det tog fem minuter och så var ambulansen på plats för vidare färd till sjukhuset. Så var hennes semester förstörd. Deras hemfärd gick sedan via London till Landvetter genom SOS försorg. Tänk på försäkringar när Ni reser.
Ibland kan man möta en fårskock på de smala vägarna men det brukar gå bra och gjorde så även denna gången. Vi besökte även "Cliffs of Moher" vid atlantkusten. Här reser höga klippor sig. Solsken och halv storm. Det gick knappt att hålla sig upprätt när man fotograferade. Gick inte längs gångarna utan stannade vid ett vägskäl där man såg klipporna ändå. Besökte muséet och passade även på att ta en fika. Besökte även en gammal plats med en stor kykogård som användes även idag. Staden var en gång en fristad för många som av någon anledning inte passade in i det samhället. Sedan vidare på vår resa.
De två sista nätterna tillbringades i Dublin. Sista dagen ett besök på ett slott med dess trädgårdar. De var utsedda av National Geografic till världens tredje mest välsedda trädgård. På kvällen resans höjdpunkt. Irländsk afton. Här serverades med andlig och lekamlig spis. Således god mat och mycket trevlig underhållning. En kvartett under- höll med musik och sång. Det var gamla irlänska pubsånger med mera. Sedan var det tre tjejer och två killar som stod för riverdans. Det var så scenen gungade av deras danser. Således en mycket trevlig avslutning på vår resa.
Onsdag hemma igen vid halv sju på kvällen och så kunde man pusta ut.
Torsdag dags att ladda över de åttahundra bilderna som blev tagna på Irland. Sedan ut för att klippa gräset som hunnit växa medan vi varit borta.
Åter fredag och åter helg. Ta det lugnt och rå om varandra. Man vet inte när olyckan är framma så ta vara på tiden vi har.
Det blev inget nytt förra veckan på denna hemsida och det har sina orsaker. Förra ons- dagen begav vi oss hemifrån vid sjutiden för att bege oss till Kastrup. Efter parkering och incheckning var det dags att flyga till Dublin på Irland. Fick assistans på Kastrup så jag slapp gå till gaten men man missade vid mottagandet i Dublin så där blev det att sakta ta sig från gaten och in i ankomsthallen. På hemresan fungerade allt perfekt. Fick assistans till gaten vid avresan och framme på Kastrup blev vi hämtade vid planet.
Åter till Irlandsrundturen. Vi var framme i Dublin vid middagstid och efter incheckning på hotellet var det dags för en rundtur i Dublin. En stad med stor trafik så det gick långsamt att ta sig fram. Mycket att se men det mesta blev genom bussrutan. Dock stannade vi till vid St Patrick katedralen.
Torsdag dags att bege sig upp till Ulster och Belfast. Passerade fredsmuren. Tyvärr stängs denna delen av vid vissa helger på grund av risk för bråk. Vi besökte även Tita- nic-muséet. Intressant, men tyvärr var tiden för knapp. Hann inte se hela utställning då vi även var i behov av litet mat. Fortsatte sedan till Irländska republiken igen. Nytt hotell och nya vyer. Här stannade vi två nätter. Besökte en djuphamn för storsjöfiket. Tyvärr var det regningt så det blev bara ett kort besök. Hann dock ta litet bilder av båtarna och bland annat när man lastade is. Sedan skulle det bära av i tio dagar för en fisketur. Sedan besökte vi ett litet väveri för irländsk tweed. Ingegärd hittade en cape i sin favoritfärg lila. Passade själv på att inhandla en väst i samma material. Således var vi båda nöjda med våra "fynd". Det var även intressant att se hur de vävde med sina gamla maskiner. Här sydde man även kläderna som man saluförde och det var många plagg som man kunde förvärva. På kvällen trerättersmiddag på hotellet. Till detta en härlig utsikt över bukten och atlanten som belystes av en nedåtgående sol. En runda i baren innan det var dags att få litet sömn innan nästa dags fortsatta resande.