Måndag samma tråkiga väder. Vaknade med en hes hals. Hostade ovanligt mycket men ingen feber. Vi var och handlade i Tomelilla men sedan fick det vara för min del med en del aktiviteter. Beställde ett nytt objektiv till kameran. Lyckade tappa ett i golvet på verandan under söndagen. Inte helt söndrigt men det är litet trögt att Zooma med. Scandinavian photo och Japanfoto hade inga på lager men Cyper- photo i Umeå hade ett. Ringde och beställde ett och fick ett positivt samtal med Sandra där. Inga problem utan de skulle skicka ett till mig samma dag.
Tisdag var förkylningen bra men jag litet sämre. Hostade och hade ont i halsen. Jobbade med ett bildspel med bilder från 1953 till 93. Det var från OIF och spelare med mera. På kvällen åter fotboll. Liverpool mot Barcelona. Liverpool lyckades vända en 3 - 0 förlust förra matchen till en seger på hemmaplan med 4 - 0. Tala om kämparglöd.
Onsdag fortfarande hes och sårig i halsen. Fick SMS om att objektivet var kommit till ICA i Tomelilla. Körde ner och hämtade ut det samt tog sedan en del bilder i trädgården för att kolla funktionerna. Det verkar att fungera bra. Ett riktigt rese- objektiv med 18 till 200 mm brännvidd.
Torsdag fortfarande inte bra. Fick tid på Nova klocan 15.20 så vi handlade inte på förmiddagen utan det gjorde Ingegärd medan jag var hos läkaren. Det blev en ny omgång antibiotika och besked att bättrade det sig inte de närmaste dagarna så skulle jag återkomma. Det är bara att se fram på en kur om sjutton dagar med antibiotika.
Så åter fredag och ännu en vecka har gått. Den har inte varit något att hänga i julgranen men är ju undanplockade sedan flera månader. Får hoppas på bättre väder samt bättre hälsa. Ta nu väl vara på varandra och ha det bra.
Fredag dags att plocka fram dammsugaren.
Denna vecka dags för stådning. Passade på att även ta ett tag i stora rummet. Där emot blev det inte så mycket i källarvåningen. Var på Rosenhagens och köpte planteringsjord och sedan till Spjutstorp på Lant & Bygg. Där inhandlades NPK och järnsulfat. Slog ut litet av det senare på gräsmattan så nu får vi se hur det går med mossan. Tog det sedan lugnt resten av dagen. På kvällen var vi hos "Ankan" och Björn. God mat och god dryck. Även Karin och Mats var ditbjudna. Således mycket skratt och snack hela kvällen så inget fattades och ingen kunde klaga. Alltid lika trevligt att träffas. Hemma igen framåt midnatt.
Lördag samma blåsiga väder. Hoppade bandet. Tog en runda med bilen samtidigt som det kom en regnskur. Tog några bilder på A-planen på idrottsplatsen. Den är gul som rapsfälten men det är maskrosor i stället för raps. Det blev även några bilder på rapsfälten som nu blommar för fullt. Var sedan ute i trädgården och fick bland annat en bild på en koltrast som marscherade runt och fångade mask. Det gäller att passa på när det är fuktigt i gräset. Buskarna börjar nu slå ut. Det tar lite tid för den ena benvedssorten och på hibiscusarna är inga blad ännu utslagna. De brukar vara litet senare med detta. På kvällen TV-tittande.
Söndag blandat vårväder. Regn, hagel, snö och solsken avlöste varandra. Inget uteväder. På eftermiddagen fotboll. Falkenberg mot MFF. Det blev 1 - 2 och di blåe tog åter en seger. Tyvärr lyckades MFF åter bränna en straff så man förstår att Rössler är missnöjd med en del prestationer från spelarna. Första halvlek var bedrövlig men i andra hämtade de sig litet. På kvällen åter Mästarnas mästare. Alla kämpar på och nu närmar sig finalen. Får se hur det slutar. Tyvärr är det bara en som kan vinna och ibland är detta synd att det blir så.