Måndag morgon dags att bege sig till Nova för provtagning. Senare var vi hos Petra för att bli klippta. Efter lunch en liten tur i trädgården. Sopade trappan ned till trädgården från altanen och komposterade litet klipp från rabatterna och från trappan där en del barr med mera samlats. Ingegärd på bridge på kvällen.
Tisdag till Linda för massage. Kändes skönt i hela ryggen. På eftermiddagen var Ingegärd på fotvård under eftermiddagen. Läkaren från närakuten i Simrishamn ringde. Njurarnas värde inte bra utan jag skulle inte börja med diabetesmedicinen. Vi kom överens om att jag skulle köra till Simrishamn under onsdagen för ytter- ligare provtagning. På kvällen fotboll Tottenhamn - Manchester City. Bra match.
Onsdag frukost och sedan till Simrishamn Temperaturen på knappt plus två grader och lätt snöfall. Fick tagit provet och fick sedan beskedet att det var OK så jag kunde fortsätta med diabetestabletterna. På eftermiddagen var vi i Tomelilla på Bo Ohlssons och köpte bland annat vaxduk till trädgårdsbordet. Snart tid att sätta ut trädgårdsmöblerna. Bör dock bli litet varmare. På kvällen fotboll. Damlandslaget vann mot Österrike vilket var givande. Där är många bra spelare i laget och en del unga bör har sin chans att spela i stället för de äldre.
Torsdag hjälpte jag Ingegärd att sätta upp andra köksgardiner. Sedan till Ystad och fotoklubben. Vi är några stycken som håller på med hamnen. Vi har gjort ett bildspel om detta och ska nu gå vidare med detta projekt. Mycket intressant. Hemma igen lunch. Sedan till Tomelilla för att handla. Passade på att tanka bilen samt gå på apoteket med den gröna skylten. På kvällen var Ingegärd på styrelsemöte i hembygdsföreningen medan jag själv filade på sommarens utställning där.
Åter fredag och ta det lugnt i helgen. Snart är det påsk med allt vad detta innebär med mat och dryck. Ha en skön helg.
Fredag fick Ingegärd städa själv. Skulle vara i Simrishamn på lasarettet strax ef- ter nio. Nu var det dags för ultraljudsundersökning av hjärtat. Efter cirka en tim- mes undersökning kunde läkaren konstatera att höger kammare var något förs- torat. Han trodde att det kunde vara en propp i lungorna så han ville ha en annan undersökning. Hamnade efter en stund på närakuten. Nu skulle lungerna röntgas och prov skulle tas. Så småningom upp på röntgen och där körde man först van- lig röntgen och sedan dags för kontraströntgen. Sedan åter ner till närakuten för att vänta på resultatet. Som tur var inga proppar medan det var blåsor i stället. Lungorna är tyvärr drabbade av KOL och nu en inflammation på köpet. Det var det senare som troligtvis var orsaken till min trötthet. Läkaren skrev ut antibiotika och fick sedan besked att inte ta diabetesmedicinen förän jag varit och tagit ett blodprov på måndag. Hemma igen och fick lite mat. Tog sedan en liten tupplur innan det var dags för middag. Ingegärd hade lagat till rullader. Gott. På kvällen TV och Lets dance.
Lördag dags att olja trädäcket färdigt. Skapligt väder och skönt i solen men tyvärr tröt orken lite mot slutet. Åter en tupplur på eftermiddagen och på kvällen dags för var sin entrecote. Tog bara ett litet glas vin men det räckte. Sedan TV på kvällen.
Söndag strålande väder. Inga åtagande denna dagen. Stor besvikelse på eftermid- dagen. MFF förlorade med 3 - 1 mot Sundsvall. Detta året börjar lika bra som fjol- året. Ingen skärpa i passningsspelet och åter en missad straff. Dags för skärpning. Ingen serie vinns på förlorade matcher. På kvällen Mästarnas mästare. Ett intressant och trevligt program där de gamla stjärnorna ställs inför nya utma- ningar. Roligt att se hur de beter sig.