Måndag en tur på bandet och litet Johan Falk på DVD. Efter tidig lunch till Simris- hamn och lasarettet där Ingegärd var på kontroll. På hemvägen ett stopp i Gärs- näs och ICA, Häggs Livs. Hemma igen och tog det lugnt. Lite dataarbete och sedan TV på kvällen.
Tisdag åter en tur på bandet. Ingegärd uppe på hembygdsgården och fixade med prisning av borstar med mera. Framåt kvällningen dags för skidor igen. Sedan fot- boll resten av kvällen. Således gick även denna dagen och fick ett slut.
Onsdag bandet som vanligt. Dagens höjdpunkt blev när Hanna Öberg sopade spåren och skjutvallen rena och åkte bra och sköt perfekt med noll bommar på samtliga skjutningar. Innan denna dag Olympisk mästare och nu blev hon världsmästare. Att vid tjugotre års ålder prestera detta är bara det en stor bedrift. Det inte Stina Nilsson lyckades dagen innan lyckades Hanna med. Min enda kommentar om damskidor överhuvud taget är. "Imponerande" hur de kan. Sverige kan verkligen vara stolta över dessa kvinnor som verkligen kan när det gäller. Tänk om våra politiker varit lika bra i sitt gebit. Det de är bra på är åter igen att hålla sig framme vid köttgrytorna. Nu var det en före detta finansminister som är i blås- väder. Undras vad som skett här.
Torsdag inget band. Var på fotoklubben vid tiotiden. Vi är några stycken som hål- ler på med ett projekt om Ystads hamn. Nu var det dags att sortera ut bilder till ett bildspel med gamla hamnbilder. Litet texter till vissa bilder ska göras och se- dan kommer det på min lott att göra ett första utkast till ett bildspel. Sedan gick dagen med skidor med mera.
Så var veckan till ända och helgens väder ser inte så lovande ut. Ta dock vara på varandra. Man vet aldrig hur det ska sluta. Fick höra att en fotokollega drabbats av hjärnblödning men det gick tydligen bra för honom.
Fredag dags för städning. Dammsugningen föll som vanligt på min lott. Bättre det- ta än att springa runt med en gethårsborste och damma av alla "prydnadssaker" med mera. Något som var mera intressant var när det var dags för skidor på TV. Nu gäller det att åka fort samt pricka rätt, vilket alltid inte är så lätt. Har själv aldrig prövat på denna sport men i ungdomen var det löpning och skjutning som kunde stå på programmet både under rekryten och i FBU-sammanhang. Det var inte lätt att då pricka tavlan. Några som har lätt att pricka för egen vinning är våra kära politiker. Är det inte extraknäck så är det fusk med hyror med mera. Här stämmer ordspråket att den som har, vill ha mera. Det kanske är lagligt men inte moraliskt. Det är sådana agerande som får politikerföraktet att bli större. Anser fortfarande att en församling som har mest fuskare och skojare är i vår riksdag. Kanske dags för ett "bondetåg" mot denna plats likt som man gjorde i ti- digare århundrade. På kvällen lite TV. Det var "Bäst i test". Dock inget program från Råd och Rön utan snarere ett barnprogram i klass med Bolibumpa.
Lördag dags för en tur på bandet. Ingegärd fixade med lite gott inför kvällen då vi skulle ha en liten träff för goda vänner. Det var Gertrud och Per samt Karin och Håkan som skulle komma. Således litet god mat och dryck och kvällen förflöt un- der gott umgänge.
Söndag fortfarande rätt blåsigt. Senare under dagen drog snöbyar in över Österlen. det kunde snöa riktigt ordentligt med stora flingor. Dock försvann dessa efter en stund för att sedan återkomma. Fick roa sig med att se på skidor istället. Tyvärr gick det inte så bra denna dagen. Det där med skjutning och skidor är svårt och ibland går det inte vår nations väg. De gjorde dock sitt bästa och det är bara att acceptera att det inte alltid går till vår förmån. De kämpade i alla fall.