Tisdag en promenad dels i norra Italien samt en tur på Mallorca. Så gick den tim- men på bandet. Fortsatte med bilder och började göra ett bildspel från nyårsfiran- det i Hameln. Det vill säga bilder från vår rundvandring i staden. Det gäller även att finna passande musik till bilderna. Nu börjar det hetta till i regeringsbildandet. Man tar sig för pannan och undrar om det är vuxna människor som är våra politiker. Nu talar man om att utestänga vissa valda personer och parti i riksdagen. Vad f-n håller man på med. Går vi mot en diktatur eller vad. Har vi inte åsiktsfrihet med mera i Sverige numera. Snart är det kanske inte lönt att rösta om man inte har en klassificerad åsikt. Hur ska detta sluta med den åsiktsmaffia vi har idag.
Onsdag till Tomelilla för att klippas. Innan dess en bra ledare i vår lokalblaska, Ystads Allehanda. Här slog man verkligen spiken på huvudet. Tyvärr är det inget parti som inte har några lik i garderoben. Här röt man verkligen till. Lite gnissel senaste biten hem. Mycket gnissel när jag körde in i garaget. Hemma igen fort- satt arbete med bildspelen. Ingegärd på hembygdsgården för den sista invente- ringen och nu är det dags för slutsummering av verksamheten i föreningen.
Torsdag förmiddag. Först uppe på hembygdsgården och sedan hem igen. Provkör- de bilen men inget missljud. Kontaktade dock verkstaden i Ystad och körde sedan dit. Fick en hyrbil och återvände hem. Senare ringde man och kunde konstatera att det var dags att byta bromsar runt om på bilen. Har inte haft några repera- tioner hitintills på bilen. Bara service varje år samt byte av en omgång däck både sommar som vinter. Således åtta års körning utan problem.
Så var åter en vecka gången och hoppas att jag kan hämta bilen idag. Ha nu en skön helg och ta vara på varandra och mys i vintermörkret. Åren går och vi med dem och detta gäller att ta tillvara den tiden vi har.
Fredag hoppade vi städningen. Jobbade i stället med bilderna från nyårsresan. Det var några stycken som skulle fixas med förutom de som jag använt till hemsidan. Jobbade även med de andra hemsidorna som jag handhar. Således förflöt dagen med litet av varje. På kvällen dags för På Spåret. Säsongens hitintills bästa avs- nitt med mycken spänning och dramatik. Troligtvis den moraliska finalen. Där- efter förflöt kvällen i lugnets tecken.
Lördag fortsatt arbete med nyårsbilderna. Såg vidare på skidor och framåt kvällen kom Anita och Nils Hugo. Således förflöt kvällen i goda vänners lag med lite gott att äta och dricka.
Söndag gjorde vi i ordning med bland annat disk efter gårdagkvällens umgänge. Sedan lite datorarbete innan det var dags att bänka sig framför TV-n och se när de kämpade sig uppför "mördarbacken". Att ta en slalombacken tvärt om fordras mycket bra kondition och styrka. Beundransvärt vad de kan både kvinnor och män. Passade även på att se Stjärnorna på slottet. Hade det inspelat. En inte- ressant timma även denna gången. På kvällen dags för TV. Här var ett riktigt roligt och underhållande program "Macken". Hög igenkänningsfaktor och en publik som verkligen var med på noterna. Sjöng med i alla kupletterna och som gav de medverkande en riktig fealing. Således en toppenföreställning som man inte kunde klaga på. Så var denna kvällen räddad.
Måndag dags för en promenad i källaren. Såg på litet bilder från 2002 och vår Italienresa. Det väckte många minnen. Därefter iväg till Tomelilla för att handla. På eftermiddagen var Ingegärd uppe på hembygdsgården. Det är nu tid att sum- mera 2018 och det gäller att börja i tid. På kvällen var hon iväg på bridge som startar nu för 2019.