Nyårsafton inleddes med frukost och sedan en promenad i Hameln under guidning av Ingrid. En verkligen mysig gammal stadskärna där de flesta husen var från sexton och sjuttonhundratalet. Staden är känd för "Råttfångaren". En legend som under artonhundratalet nedtecknades av Bröderna Grimm. Staden har därför som kännetecken en råtta. Den finns i gatstenen och en stor är placerad på en av bro- arna över Weser. På kvällen hade Scandorama placerats i ett stort konferens- rum där det var dukat med runda bord med plats för åtta personer per bord. Vid vårt bord var stämningen hög och den femrättersmeny som serverades var mycket god. Efter tolvslaget var det dags att intaga horisontalläge så vi var redo för ny- årsdagen och en rundtur i Weserdalen och i Bröderna Grimms fotspår.
Färden ställdes söderut och en del platser besöktes. Klostret Corvey fick vi en- dast se utifrån. Därefter fortsatte vi till Höxter för en liten stadsvandring. Vi hann även med ett besök i kyrkan och fick även se Hans och Greta med häxan som stod i brons på huvudgatan. Efter en mycket god lunch var det dags för Polle och ruinen efter Askungens borgruin. Sista stoppet var i Bodenwerden där Baron Mun- chasen var född. Här hade man några statyer över hans bedrifter eller rättare sagt fabuleringar om hans äventyr. Åter i Hameln var det dags för en trerätters igen. Tidig sänggång.
Onsdag dags för hemresa. Färden gick samma väg och så skildes vi i Malmö efter en mycket lyckad och trevlig nyårsresa. Hemma igen avslutades dagen sedvanligt med pizza och rosévin.
Torsdag dags att fixa bilderna från resan och skriva ned på denna hemsida.
Fredag och en del av året har gått. Får se vad 2019 har i sitt sköte. Önskar Er alla en skön fortsättning på det nya året och ta väl vara på varandra. Ha det gott.
Fredag samma vanliga tråkiga väder. Tog en promenad i Skottland i stället för att gå ute i blåsten. Lite dataarbete och sedan framför TV-n. Hade ingen större lust att bege sig ut med andra ord. Det fick bli På Spåret i stället. Bra denna gången.
Lördag tid att fixa inför resan till Tyskland över nyårshelgen. Det mesta packade dock Ingegärd utan min del bestod i kamerautrustningen som skulle med. Förbe- redde lite av nästkommande hemsida eftersom vi inte var hemma igen förrän onsdagskvällen. På kvällen slötittande vi på TV innan det var dags att gå till sängs.
Söndag upp innan klockan hann slå sex slag. Frukost och sedan iväg mot Malmö för vidare transport söderut. Bussen kom iväg innan klockan slagit åtta så vi var ute i god tid. Tack vare tidig avresa från Malmö hann vi med en tidigare färja till Puttgarden. Lunch i Timmendorf strand. Därefter åter ut på motorvägarna och framåt halv sex anlände vi till Hameln och inkvartering på Zur Krone. Ett hotell inrymt i en byggnad från 1645. Dock var en del av hotellet av yngre datum. Vi fick ett rum på andra våningen mot gatan. En av två rum som var beläget mot ga- tusidan. Det märktes att byggnaden var gammal. Golvet lutade åt flera håll och det var bra golvknarr så det gick inte att gå tyst. Sängarna var bra och vi trivdes i rummet som var relativt stort och med två fåtöljer i "burspråket" eller vad man nu kunde kalla det. Väl inkvarterade var det dags för en trerätters måltid. Vi satt tillsammans med ett par från Mörrum och här klickade det direkt. De var av sam- ma skrot och korn som vi själva och vi hade mycket trevligt tillsammans under resten av resan. De åkte liksom vi själv utan annat sällskap så det passade bra. Anita och Erik som de heter skulle fira sin 60-åriga bröllopsdag nyårsafton.