Söndag lugnt och stilla i höstrusket. Skidor på TV och så förflöt dagen i en lugn takt utan att man förtog sig.
Måndag en tur på bandet och nu gick promenaden i södra Italien. Sedan till Tome- lilla för att handla. Jobbade med några hemsidor och så gick dagen rätt fort. På kvällen var det åter tid för Ingegärd att bege sig ut för att spela bridge.
Tisdag en tur i Spanien. Därefter förmiddagsfika innan jag körde till Måsalycke för att lämna lite olika avfall. Hemvägen gick över Ekerödskorset och passade på att ta litet bilder under färden. Riktigt grått och trist men i söder syntes en rand av ljus. Ingegärd till Tomelilla för fotvård. Ingrid har gått i pension så det var en ny som tagit över praktiken. Hon var jättetrevlig och verkade ha samma nivå på sitt jobb som Ingrid.
Onsdag inget promenerade utan nu var det min tur att få fotvård. Inga problem utan allt gick som smort och själv tyckte jag att hon var jättetrevlig och kunnig. Till lunch begav sig Ingegärd iväg till Tomelilla. Det var pensionärsföreningen i Sparbanken Syd som bjöd på jullunch. Passade själv på att ta det lugnt och dels se på dataskärmen och dels på TV-skärmen. Sedan förflöt dagen och kvällen i ett lugnt tempo.
Torsdag en tur till Frankrike, Tyskland och Danmark. Efter denna promenad var det dags att bege sig Tomelilla för att handla. Hemma igen dags att kolla bankens kontoutdrag efter deras strul som gäller även storbankerna. Allt stämde så detta var inget att oroa sig för. En storm i ett vattenglas med andra ord. På kvällen var jag på julmat.
Åter fredag och snart jul. Ta det nu lugnt och stressa inte upp Er utan ta vara på varandra och ha det skönt i vintermörkret. Ha en skön helg.
Fredag dåligt väder. Ingegärd fixade med ljusstakarna med mera inför den 1:a ad- vent medan jag själv höll på med lite musik i datorn. Gäller att ha till bildspelen. Innan dess hanns det med en tur i Bretange. Således förflöt dagen snabbt och till klockan fem var vid bjudna ned till Karin och Mats. Karin hade fyllt sjuttio så det skulle firas lite i den närmaste bekanskapen. Först bjöds det på "skumpa" innan det var dags att intaga en buffé med en massa goda rätter. Således förflöt kvällen i ett angenämt sällskap med likasinnade. Så småningom upptäckte vi att vi var de sista i sällskapet så då var det tid att försöka bege sig hemåt. Visserligen är det inte långt att gå och vi tog vägen via idrottsplatsen för att inte få den kraftiga backen utan det gick bara sakta uppåt. Tyvärr var det dimmigt och råkallt så det tog sin lilla tid med några stopp att komma hem. Det är mycket problematiskt med andningen i sådana situationer men det gick. Satt och hämtade andan väl hemma innan det var dags att intaga horisontalt läge.
Lördag upp och frukost. Som vanlig lie tid framför dataskärmen innan vi begav oss till Tomelilla för att få fixat med håren. Ingegärd skulle permanentas och jag själv klippas. Allt gick bra som vanligt och Petra kunde sina saker så ingen var missnöjd när vi var klara. Sedan åter hemåt. Framåt kvällningen begav vi oss upp till torget där det var dags att tända den kommunala granen. Detta är en tradition som byalaget håller i. Det bjuds då på glögg och pepparkakor. Tyvärr var anslut- ningen inte så stor. Om det var vädret eller inte kan man fråga sig. I bland verkar det meningslöst att orda något för byborna. De verkar för det mesta alltid vara upptagna med annat. Men görs det ingenting är detta också fel. Vi som var där hade i alla fall trevligt. Sedan körde vi hem och sedan blev det fläskfilé till middag och till detta gott tysk rödvin. Dornfelder. Inte ett märke utan druvsort.