Fredag dags att ta fram dammsugaren bland annat. Sedan var det dags att fylla på bensin på gräsklipparen och ta en runda i trädgården. Gräset växer fortfarande men de torra fläckarna har inte kommit igång än. Får se hur det ser ut till våren annars får man väl så i fläckarna med nytt gräsfrö. Var även uppe på hembygdsgården och tog några bilder bland annat på luftluft till museedelen samt på de dingnande äppleträden. På kvällen hade vi Karin och Håkan samt Gertrud och Per på besök. Det blev lite god dryck på verandan innan vi flyttade in i rummet. Sedan blev det en räkcocktail och sedan lammytterfile. Till dessert Ingegärds egentillverkade glass. Givetvis lite gott att dricka därtill. Sedan förflöt kvällen i glatt umgänge. När gästerna gott passade vi själva på att ställa i ordning så det inte var något kvar till nästa dag att göra.
Lördag arbete framför dataskärmen. Sedan dags att bege sig till Ystad och konstmuseumet. Fotoklubben hade en jubileumsutställning. Klubben är numera sjuttio år gammal så detta firades med en utställning med foto av medlemmar- na. Utställningen pågår till den 30 oktober. Det är tjugoen medlemmar som ställer ut sina alster. Så det blev 43 foto med olika motiv som finns till beskåd- ning. Hemma igen kilade vi upp till hembygdsgården där Karin S höll på att måla toaletterna. Mycket av arbetet utföres av några medlemmar på frivillig väg me- dan till en del arbete anlitas hantverkare. Således är redan mycket arbete utfört av medlemmar. En del medlemmar ställer upp och tillverkar borstar som föreningen säljer dels i sin affär på hembygdsgården och dels på mässor och marknader. Allt detta för att kunna hålla hembygdsgården i någorlunda skick. Även besökare enskilt och med bussar tas emot och guidas av föreningens medlemmar. Således förflöt även lördagen med lite av varje.
Söndag en tur på bandet och sedan lugnt och avslappnat resten av dagen. På kvällen fotboll. MFF mötte Sundsvall. Dock ingen höjdarmatch men Sundsvall skötte sig bra och resultatet blev oavgjort 0 - 0.
Måndag en tur på bandet, sedan framför datorn. Fick hjälp av support att fixa tillgång på några hemsidor. Man har höjt säkerheten för anslutning vid uppdate- ring. Sedan litet arbete med diverse hemsidor. På kvällen var det Ingegärds tur att hysa bridgegänget. Såg själv på TV.
Tisdag bandet och sedan dags att göra bildspel av gamla bilder från hembygdsföre- ningen. Således en lugn dag med inga åtaganden.
Onsdag bandet och sedan upp på hembygdsgården för att guida några grupper från PRO i Ystad. Alltid lika roligt att få visa runt i vagnsdelen och borstmuséet. det verkar att intressera folk om hur man bland annat sätter en borste. Tog även någ- ra bilder på hur arbetet fortskrider med toaletterna. Färdig med bildspelen från festtågen 1957 till 1959.
Torsdag åter på hembygdsgården. Nu var det en busslast pensionärer från Skurup som skulle guidas på hembygdsgården. Alla verkade ha lika stort intresse som tidigare grupper. Ingar tar boningshuset och jag själv de andra byggnaderna. Var i kontakt med kommunen om vattenledningarna här i kvarterat. De var mycket frågande till att vi blev utan vatten i måndags. Vår ledning skulle inte påverkas av avstängningen. Ska bli intressant om de kan finna hur ledningarna är kopplade. De lades ner på 60-talet och det finns inga ritningar på hur detta arbete gjordes. De försvann i samband med den stora kommunsammanslagningen.
Åter har en vecka gått och nu har det blivit höst. Bara några plusgrader på mor- gonen. Ta nu väl vara på varandra så får vi se hur nästa vecka blir.